Pizza z domácí pekárny - vyzkoušeno

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml vody
35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
10 g soli (asi 2 lžičky)
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého droždí)

Postup přípravy receptu

  1. Nastavení pekárny: Program Těsto Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme vcelku.

  2. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.

  3. Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.

  4. Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!