Pizza z domácí pekárny - vyzkoušeno
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 ml vody
- 35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
- 10 g soli (asi 2 lžičky)
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého droždí)
Postup Pizza z domácí pekárny - vyzkoušeno
Postup přípravy receptu
-
Nastavení pekárny: Program Těsto Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme vcelku.
Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.
Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.
Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.