Pivovarský tokáň
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty nebo plece
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 feferonka
- sůl
- 4 lžíce sádla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 Masox nebo gulášová kostka
- 1 lžička sladké papriky
- 2 dl světlého 10 stupňového piva
- 1 paprika červená nebo zelená
- sýr na postrouhání jídla (nemusí být)
Postup Pivovarský tokáň
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na 2 cibulích opečených dohněda, nakrájených nadrobno. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a ještě asi půl minuty restujeme.
Přidáme gulášovou kostku nebo Masox, maso zalijeme, osolíme, přidáme lžičku mleté sladké papriky, rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka.
Papriku nakrájíme na proužky, feferonku na kousíčky a 5 minut před dovařením přidáme k masu. Hotové jídlo můžeme posypat strouhaným sýrem. Podáváme, nejlépe s rýží.