Pivní rohlíky II.

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3,5 hrnku polohrubé mouky
1 vejce
1 hrnek světlého piva
1 lžičku soli
1 lžíci mléka
3/4 kostky droždí
50-70 ml oleje
hrubá sůl
kmín na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného piva a droždí si uděláme kvásek.

  2. V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme těsto. Já musela přidat o trochu piva a oleje víc. Těsto necháme vykynout.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 stejných kousků. Vypracujeme malé bochánky, které rozválíme na malé placky.

  4. Placky srolujeme na rohlíky, potřeme rozšlehaným bílkem s mlékem a posypeme solí a kmínem. Necháme ještě asi 10 min. kynout na plechu.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Já pekla 20 min. Doba pečení je informativní, každý peče podle své trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!