Pivní rohlíky II.
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 3,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 hrnek světlého piva
- 1 lžičku soli
- 1 lžíci mléka
- 3/4 kostky droždí
- 50-70 ml oleje
- hrubá sůl
- kmín na posypání
Postup Pivní rohlíky II.
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného piva a droždí si uděláme kvásek.
V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme těsto. Já musela přidat o trochu piva a oleje víc. Těsto necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 10 stejných kousků. Vypracujeme malé bochánky, které rozválíme na malé placky.
Placky srolujeme na rohlíky, potřeme rozšlehaným bílkem s mlékem a posypeme solí a kmínem. Necháme ještě asi 10 min. kynout na plechu.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dozlatova. Já pekla 20 min. Doba pečení je informativní, každý peče podle své trouby.