Medailonky z mletého masa se slaninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
200 g žampionů
1 mrkev
celer - (stejně jako mrkve)
1 lžíce hořčice
1 cibule
4 jarní cibulky
1 starší houska
1 vejce
sůl
pepř
olej
150 g anglické slaniny nakrájené na plátky
400 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany
250 ml bílého vína
1 lžička bramborového škrobu
1 balíček bramborového těsta

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme v teplé vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso, cibuli, vejce, hořčici a housku spolu promícháme. Osolíme a opepříme.

  2. Směs mletého masa vytvarujeme navlhčenýma rukama do medailonků. Každý z nich obalíme plátkem slaniny a upevníme párátkem. Rozehřejeme si polévkovou lžíci oleje, na kterém z obou stran pečeme medailonky na mírném plameni.

  3. Medailonky vyjmeme z pánve a odstavíme. Ve výpeku osmahneme zbytek slaniny s nakrájenou mrkví a celerem. Zalijeme vývarem, bílým vínem a smetanou a povaříme. Omáčku jemně rozmixujeme ponorným mixérem, zahustíme bramborovým škrobem, který rozmícháme v troše vody.

  4. Do omáčky vložíme pokrájené žampiony s jarní cibulkou a dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. Nakonec do omáčky vložíme osmažené medailonky a jen prohřejeme.

  5. Směs bramborového těsta připravíme dle návodu na sáčku. Z bramborového těsta vyválíme šišku, ze které nakrájíme plátky. Ty pak po obou stranách osmažíme. Podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!