Medailonky z mletého masa se slaninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 200 g žampionů
- 1 mrkev
- celer - (stejně jako mrkve)
- 1 lžíce hořčice
- 1 cibule
- 4 jarní cibulky
- 1 starší houska
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- olej
- 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- 250 ml bílého vína
- 1 lžička bramborového škrobu
- 1 balíček bramborového těsta
Postup Medailonky z mletého masa se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Housku namočíme v teplé vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso, cibuli, vejce, hořčici a housku spolu promícháme. Osolíme a opepříme.
Směs mletého masa vytvarujeme navlhčenýma rukama do medailonků. Každý z nich obalíme plátkem slaniny a upevníme párátkem. Rozehřejeme si polévkovou lžíci oleje, na kterém z obou stran pečeme medailonky na mírném plameni.
Medailonky vyjmeme z pánve a odstavíme. Ve výpeku osmahneme zbytek slaniny s nakrájenou mrkví a celerem. Zalijeme vývarem, bílým vínem a smetanou a povaříme. Omáčku jemně rozmixujeme ponorným mixérem, zahustíme bramborovým škrobem, který rozmícháme v troše vody.
Do omáčky vložíme pokrájené žampiony s jarní cibulkou a dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. Nakonec do omáčky vložíme osmažené medailonky a jen prohřejeme.
Směs bramborového těsta připravíme dle návodu na sáčku. Z bramborového těsta vyválíme šišku, ze které nakrájíme plátky. Ty pak po obou stranách osmažíme. Podáváme jako přílohu.