Piškotový tunel s tvarohem a ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 menší balení piškotů
- ovoce podle vlastního výběru (použila jsem kiwi a mandarinky)
- šťáva z kompotu na pokapání piškotů, popřípadě káva
- Náplň:
- 375 g tvarohu (použila jsem polotučný v alobalu)
- 1 vanilkový cukr
- 2-3 lžíce cukr moučka (podle chuti)
- 1 zralejší banán
- šťáva z poloviny citrónu
- 1 lžíce rumu (nemusí být)
Postup Piškotový tunel s tvarohem a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Srnčí hřbet pro lepší manipulaci vyložíme potravinovou fólii. Poklademe piškoty obloučkem směrem dolů těsně vedle sebe asi do 3/4 výšky formy a pokapeme je buď ovocnou šťávou nebo uvařenou silnou kávou.
Banán pořádně rozmělníme vidličkou. Tvaroh, cukry, citrónovou šťávu a rozmělněný banán dáme do mísy a metlami rozšleháme.
Polovinu náplně nalijeme na piškoty, poklademe ovocem a nalijeme zbytek náplně. Nakonec poklademe piškoty těsně vedle sebe, rovnou plochou nahoru a také je pokapeme ovocnou šťávou nebo kávou.
Tunel dáme vychladit na cca 12 hodin do lednice. Druhý den vyklopíme a nakrájíme.