Piškotová buchta bez lepku

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

25 dkg cukru
4 žloutky
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
200 g čirokové mouky
50 g kaštanové mouky
trochu jedlé sody
sníh ze 4 bílků
Krém:
1 šlehačka
2 zakysané smetany nebo 2 jogurty
cukr dle chuti.
ovoce
Poleva:
1/2 l vody
1 vanilkový puding
marmeláda podle chuti nebo domácí ovocnou šťávu

Postup přípravy receptu

  1. 25 dkg cukru utřít se 4 žloutky. Přidat 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, 200 g čirokové mouky, 50 g kaštanové mouky, trochu jedlé sody, nebo prášku do pečiva.

  2. Nakonec přimícháme sníh ze 4 bílků. Plech vymazat, vysypat, upéct a nechat vychladnout.

  3. Krém: ušlehat 1 šlehačku, přimíchat bud 2 zakysané smetany nebo 2 jogurty, cukr dle chuti. Potřít dát vychladit. Na to jakékoliv ovoce a dát na chvíli do chladu. Poleva: 1/2 l vody, 1 vanilkový puding, marmeládu podle chuti, nebo domácí ovocnou štávu, prostě aby to bylo trochu barevné a sladké. Necháme trochu vychladnout, nalijeme na ovoce a dáme vychladit. Mouka může být jakákoliv (pohanková, jáhlová, kukuřičná, různě namíchané).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!