Piškotová buchta bez lepku
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 25 dkg cukru
- 4 žloutky
- 10 lžic vlažné vody
- 10 lžic oleje
- 200 g čirokové mouky
- 50 g kaštanové mouky
- trochu jedlé sody
- sníh ze 4 bílků
- Krém:
- 1 šlehačka
- 2 zakysané smetany nebo 2 jogurty
- cukr dle chuti.
- ovoce
- Poleva:
- 1/2 l vody
- 1 vanilkový puding
- marmeláda podle chuti nebo domácí ovocnou šťávu
Postup Piškotová buchta bez lepku
Postup přípravy receptu
-
25 dkg cukru utřít se 4 žloutky. Přidat 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, 200 g čirokové mouky, 50 g kaštanové mouky, trochu jedlé sody, nebo prášku do pečiva.
Nakonec přimícháme sníh ze 4 bílků. Plech vymazat, vysypat, upéct a nechat vychladnout.
Krém: ušlehat 1 šlehačku, přimíchat bud 2 zakysané smetany nebo 2 jogurty, cukr dle chuti. Potřít dát vychladit. Na to jakékoliv ovoce a dát na chvíli do chladu. Poleva: 1/2 l vody, 1 vanilkový puding, marmeládu podle chuti, nebo domácí ovocnou štávu, prostě aby to bylo trochu barevné a sladké. Necháme trochu vychladnout, nalijeme na ovoce a dáme vychladit. Mouka může být jakákoliv (pohanková, jáhlová, kukuřičná, různě namíchané).