Kuřecí stehna v javorovo-hořčičné marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- Marináda:
- olivový olej
- špetka soli
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sladká mletá paprika
- 2-3 lžíce javorového sirupu
Postup Kuřecí stehna v javorovo-hořčičné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme. Marinádu vytvoříme smícháním uvedených surovin.
Pekáček pokapeme olivovým olejem a vložíme do něj kuřecí stehna.
Stehna potřeme marinádou a dáme uležet do ledničky na několik hodin, klidně i přes noc.
Pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 150 stupňů, cca hodinu a půl. Každých cca 30 minut zkontrolujeme a podléváme, v případě potřeby dolijeme vodu. Nakonec necháme dopéci bez víka cca 15-20 minut.
Jako příloha se hodí rýže, brambory, quinoa, kuskus, bulgur...