Pikantní žralok v bazalkové marinádě
Recepty, RybySuroviny
- 200 - 300 g žraloka (filety)
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička bazalkového pesta
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky sojové omáčky
- 2 cm krému wasabi
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
Postup Pikantní žralok v bazalkové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Česnek utřeme s troškou soli a dáme do nádobky. Přidáme bazalkové pesto, olej, citronovou šťávu, wasabi, škrob, sojovou omáčku a podle chuti pepř. Vše vyšleháme.
Žraloka osušíme a naložíme do směsi na 12 hodin.
Na druhý den opékáme na mírnějším ohni z každé strany cca 5 minut. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě pouze se zeleninou.