Gulášová polévka z králičích kostí

Recepty, Polévky

Suroviny

4 střední brambory
kosti z králíka
1,5 litru vody
sůl
pepř
majoránku
česnek
5 dkg sádla
přiměřeně hl. mouky
sladkou papriku
pálivou papriku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, kosti opláchneme a vše dáme vařit do papiňáku na půl hodiny. Po vypnutí a zchladnutí papiňáku vyjmeme kosti, obereme je a pokrájíme na kousky.

  2. Před tím, než je vrátíme zpět do polévky, rozmačkáme brambory šťouchadlem.

  3. Na malé pánvičce rozpustíme sádlo, přidáme mouku a restujeme, když je světle hnědá přidáme obě papriky a ještě chvíli restujeme, necháme mírně vychladnout a zaváříme do vroucí polévky a povaříme do požadované hustoty.

  4. Rozmačkáme česnek, ochutíme solí a pepřem. Majoránku dáváme až po vypnutí, až se polévka přestane vařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!