Pikantní vepřové srdce na česneku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřové srdce
- 1 velká cibule
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička červené papriky kdo chce dá pálivou
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 stroužku česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- chilli paprička
- sůl
- pepř
- Na vývar:
- mrkev
- petržel
- celer
- malá cibule
- česnek
- sůl
- nové koření
- celý pepř
Postup Pikantní vepřové srdce na česneku
Postup přípravy receptu
-
Omyté a očištěné srdce dáme vařit s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka cca 40 minut. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do růžové barvy. Před koncem přidáme nakrájený česnek na plátky, papriku a protlak. Chvíli restujeme.
Přidáme mouku a zalijeme zchladlým vývarem ze srdce. Metličkou mícháme, aby se neudělaly hrudky. Omáčku necháme povařit, nakrájíme srdce na kousky a společně povaříme.
Dochutíme solí pepřem a chilli podle chuti. Vhodná příloha jsou knedlíky nebo chléb.