Pikantní vepřové srdce na česneku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřové srdce
1 velká cibule
1 lžíce protlaku
1 lžíce sádla
1 lžička červené papriky kdo chce dá pálivou
2 lžíce hladké mouky
5 stroužku česneku
1/2 lžičky mletého zázvoru
chilli paprička
sůl
pepř
Na vývar:
mrkev
petržel
celer
malá cibule
česnek
sůl
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a očištěné srdce dáme vařit s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka cca 40 minut. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do růžové barvy. Před koncem přidáme nakrájený česnek na plátky, papriku a protlak. Chvíli restujeme.

  2. Přidáme mouku a zalijeme zchladlým vývarem ze srdce. Metličkou mícháme, aby se neudělaly hrudky. Omáčku necháme povařit, nakrájíme srdce na kousky a společně povaříme.

  3. Dochutíme solí pepřem a chilli podle chuti. Vhodná příloha jsou knedlíky nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!