Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha
Recepty, GrilováníSuroviny
- 6 vepřových kotlet
- Marináda:
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 120 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 1,2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 1 lžíce přírodního krupicového cukru
- 1 lžíce mořské soli
- 2 špetky mletého kmínu
- 2 špetky sušeného oregana
- několik kapek sojové omáčky
- 6 ml bílého vinného octa
- 2 stroužky rozdrceného česneku
- 1 nastrouhaná šalotka
- 1 svazek nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 svazek nasekaného čerstvého koriandru
- 4 rozdrcené sušené chilli papričky
- Tuk na potření roštu (rostlinný olej nebo kůžička ze slaniny)
Postup Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme olej, pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, pepř, cukr, sůl, kmín, oregano, sójovou omáčku, vinný ocet, česnek, šalotku, koriandr, tymián a chilli papričky. Vložte maso, obalte ho v marinádě, mísu zakryjte a dejte na 1 až 3 hodinky odležet do lednice. Asi 30 minut před grilováním vyjměte z ledničky, aby maso došlo do pokojové teploty.
Gril rozpalte a rošt potřete tukem. Vložte kotlety a grilujte je 5 až 6 minut z každé strany. Potírejte je marinádou a každé tři minuty otočte o 90 stupňů tak, aby se vytvořil mřížkový vzor. Kotlety podávejte horké, se zbylou marinádou, kterou předtím krátce povaříme.