Pikantní směs z kuřecího a vepřového masa s houbami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- 500 g kuřecích prsíček
- 1 vejce
- 2 mladé cibulky (i s natí nebo 1 pórek)
- 1 slané burské oříšky
- 2-3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžičky kečupu
- špetka feferonkového krému (nebo kousek chilli papričky, nebo pálivá červená paprika)
- vývar z masového bujónu
- 200 g hub (pokrájených, můžou být libovolné houby, měli jsme křemenáče zamražené)
- sůl
- solamyl
- 1 vejce
- sádlo (na smažení)
- + příloha:
- rýže
- bylinky
Postup Pikantní směs z kuřecího a vepřového masa s houbami
Postup přípravy receptu
-
Do misky si připravíme nejdříve směs na zálivku:1 čajové lžice solamylu, 2-3 polévkové lžice sojové omáčky,1 čajové lžice kečupu, cca 150 ml vývaru,sů.l
Houby,které máme vyndané z mrazáku,necháme povolit (aneb si pokrájíme čerstvé houby jako jsou žampiony, hlíva apod.)
Maso vepřové i kuřecí kuchyňsky upravíme a pak pokrájíme na větší nudličky nebo kousky a dáme do misky. Ke kouskům masa pak přidáme 1 vejce, cca 2 polévkové lžice solamylu a špetku feferonového krému nebo špetku chilli papričky. Pak k masu vmícháme pokrájené houby a necháme takto vše promíchané asi 2 hodiny v chladu.
Připravíme si pánev, kde rozpustíme sádlo, přidáme pokrájené cibulky (nebo pokrájený jeden pórek),poté na orestované cibulky vložíme naložené maso i s houbami a vše zprudka opékáme na pánvi po dobu cca 2-5 minut.
Po opékání masa, zalijeme vše předem připravenou směsí se sojovou omáčkou a se solamylem, vsypeme slané oříšky a zprudka pak opékáme dál opět další 2-3 minuty.