Pikantní směs z kuřecího a vepřového masa s houbami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
500 g kuřecích prsíček
1 vejce
2 mladé cibulky (i s natí nebo 1 pórek)
1 slané burské oříšky
2-3 lžíce sojové omáčky
1 lžičky kečupu
špetka feferonkového krému (nebo kousek chilli papričky, nebo pálivá červená paprika)
vývar z masového bujónu
200 g hub (pokrájených, můžou být libovolné houby, měli jsme křemenáče zamražené)
sůl
solamyl
1 vejce
sádlo (na smažení)
+ příloha:
rýže
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si připravíme nejdříve směs na zálivku:1 čajové lžice solamylu, 2-3 polévkové lžice sojové omáčky,1 čajové lžice kečupu, cca 150 ml vývaru,sů.l

  2. Houby,které máme vyndané z mrazáku,necháme povolit (aneb si pokrájíme čerstvé houby jako jsou žampiony, hlíva apod.)

  3. Maso vepřové i kuřecí kuchyňsky upravíme a pak pokrájíme na větší nudličky nebo kousky a dáme do misky. Ke kouskům masa pak přidáme 1 vejce, cca 2 polévkové lžice solamylu a špetku feferonového krému nebo špetku chilli papričky. Pak k masu vmícháme pokrájené houby a necháme takto vše promíchané asi 2 hodiny v chladu.

  4. Připravíme si pánev, kde rozpustíme sádlo, přidáme pokrájené cibulky (nebo pokrájený jeden pórek),poté na orestované cibulky vložíme naložené maso i s houbami a vše zprudka opékáme na pánvi po dobu cca 2-5 minut.

  5. Po opékání masa, zalijeme vše předem připravenou směsí se sojovou omáčkou a se solamylem, vsypeme slané oříšky a zprudka pak opékáme dál opět další 2-3 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!