Pikantní dýňová polévka s kokosovým mlékem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší dýně Hokkaido
- 125 ml kokosového mléka
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1,5 l drůbežího vývaru
- 1 chilli paprička čerstvá
- 1 lžička kari koření
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup Pikantní dýňová polévka s kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Dýni pečlivě omyjeme, rozkrojíme, vybereme vnitřek se semínky a nakrájíme na menší kousky. Hokkaido se nemusí loupat. Drůbeží vývar přivedeme k varu, vložíme dýni a plátky oloupaného zázvoru, jemně pokrájenou chilli papričku a kari.
Vaříme do změknutí dýně. Necháme zchladnout a rozmixujeme.
Vmícháme kokosové mléko, případně osolíme a necháme ještě přejít varem. Na talíři posypeme polévku koriandrovými nebo petrželovými lístky.