Pikantní kuřecí nudličky s pomerančovou vůni

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
lžíce majonézy
1 červená paprika
2 jarní cibulky
2 pomeranče
2 lžíce dobré sojové omáčky
lžíce rybí omáčky
1/2 lžičky hnědého cukru
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 stroužky utřeného česneku
1 feferonka nakrájená bez jadérek
lžíce solamylu
sečuánský pepř s chilli podle chuti
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a vmícháme majonézu. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Zeleninu nakrájíme na kousky.

  2. Smícháme šťávu z pomerančů se sojovkou, omáčkou, cukrem, česnekem, zázvorem a solamylem. Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho dobře omytého pomeranče a dochutíme podle potřeby.

  3. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, chilli, chvíli společně podusíme a vlijeme připravenou omáčku.

  4. Necháme chvíli povařit, omáčka zhoustne a pěkně maso obalí. Podáváme s rýži, hranolky nebo pečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!