Pikantní krůtí kousky v zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

150-200 g krůtí prsa
1 středně velká mrkev
2 plátky celeru
1/2 malého patizonu
2 stvoly zelené cibulky
2 větší stroužky česneku
sůl
pepř
2-3 špetky chilli koření
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm.

  2. Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem.

  3. Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky.

  4. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na větší kolečka nakrájenou cibulku a krůtí maso. To pustí šťávu, tak restujeme do zredukování tekutiny

  5. . Pak přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, poprášíme čili kořením a zalijeme cca 1 dcl vody.

  6. Dusíme chvíli pod poklicí, pak ji odstraníme a restujeme do tuku a zrůžovění masa-cca 10 minut. Podáváme s bramborem, nebo chlebem, popřípadě jen se salátem podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!