Pikantní krevety v kokosovém krému
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 500 g krevet
- 5 lzic sladke chilli omacky
- 2 lzice teriyaki omacky
- 3 strouzky cesneku
- trocha citronove kury
- stava z 1 citronu
- 1/2 lzicky tmaveho trtinoveho cukru
- 150 ml kokosoveho kremu
- morska sul
- avokadovy olej
- cerstvy koriandr
Postup Pikantní krevety v kokosovém krému
Postup přípravy receptu
-
Krevety vyloupeme, očistíme, poslední díl s ocáskem necháme.
Na marinádu smícháme sladkou chilli omáčku, teriyaki omáčku, česnek, třtinový cukr, citronovou kůru a šťávu. Do marinády vložíme krevety, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat.
V pánvi rozpálíme lžíci avokadového oleje, přisypeme krevety (i s marinadou) a zhruba 1 minutu restujeme. Poté krevety prohodíme, přilijeme kokosový krém a maximálně další 3 minuty prohazujeme.
Nakonec posypeme nasekaným koriandrem a podle potřeby dochutíme mořskou solí.