Pikantní česnek

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

100 g česneku
2 dl bílého vína
1 dl octa
50 g cukru
1 lžička soli
1 dl vody
1 hřebíček
1 menší bobkový list
3 kuličky pepře
možno i kousek feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Na dno 1 skleničky od dětské přesnídávky naskládáme výše uvedené koření, na to nasypeme vyloupané stroužky česneku.

  2. Vodu s vínem, octem, cukrem a solí necháme přejít varem, až se cukr a sůl rozpustí a tímto nálevem zalejeme česnek ve skleničkách. Sterilizujeme 15 minut na 85 °C.

  3. Nálev vystačí na více skleniček, těžko se dá odhadnout množství. Záleží na tom, jak velké stroužky česneku máte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!