Pikantní česnek
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 100 g česneku
- 2 dl bílého vína
- 1 dl octa
- 50 g cukru
- 1 lžička soli
- 1 dl vody
- 1 hřebíček
- 1 menší bobkový list
- 3 kuličky pepře
- možno i kousek feferonky
Postup Pikantní česnek
Postup přípravy receptu
-
Na dno 1 skleničky od dětské přesnídávky naskládáme výše uvedené koření, na to nasypeme vyloupané stroužky česneku.
Vodu s vínem, octem, cukrem a solí necháme přejít varem, až se cukr a sůl rozpustí a tímto nálevem zalejeme česnek ve skleničkách. Sterilizujeme 15 minut na 85 °C.
Nálev vystačí na více skleniček, těžko se dá odhadnout množství. Záleží na tom, jak velké stroužky česneku máte.