Pikantní červená čočka
Recepty, LuštěninySuroviny
- 250 g červené čočky
- 1 menší zelená chilli paprička
- 1 větší cibule
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru (může být i čerstvý)
- 1 lžička kari
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky koriandru
- 1 lžička pepře
- sůl dle chuti
- olej
Postup Pikantní červená čočka
Postup přípravy receptu
-
Čočku naložíme na půl dne do vody.
Poté vaříme do měkka, aniž bychom přidávali koření.
Mezitím osmažíme na oleji cibulku, přidáme na kousky nakrájená rajčata, utřený česnek, chilli papričku a veškeré koření.
Osmažíme (pokud se připaluje, můžeme přidat malinko vody) a nakonec do vzniklé pasty přidáme uvařenou čočku.
Povaříme asi 5 minut.