Eintopf špagety z jednoho hrnce

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

cca 350 g těstovin (např. linguine)
1 konzerva krájených rajčat
1 (sladká) cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky oregána
několik cherry rajčátek
několik sušených rajčat
pálivá paprička chilli
několik (cca 15) lístků čerstvé bazalky
dvě hrsti baby špenátu
4,5 hrnku zeleninového vývaru (nebo vody a dobrého bujónu, např. sypkého Alnatura)
olivový olej
pepř
sůl
opečená dýňová a slunečnicová semínka k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli překrojte a nakrájejte na tenké proužky, česnek na tenké plátky, cherry rajčátka na čtvrtky.

  2. Do hrnce dejte vývar, přidejte vše ostatní kromě špenátu, přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar vaří, ztlumte na nízkou teplotu, odkryjte a vařte asi 8 minut. Nejméně každé dvě minuty promíchávejte, aby se těstoviny nepřipalovaly.

  3. Po 8-mi minutách přidejte čerstvý špenát a vařte ještě přibližně další dvě minuty. Dochuťte pepřem a solí a podávejte s rukolou, opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky, čerstvou bazalkou a čímkoli dalším chcete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!