Pikant zelí s klobásou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- cca 150 g maďarské nebo paprikové klobásy
- 1 větší cibule
- olej
- 2 stroužky česneku
- 1 plnější lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 plnější lžička mleté sladká nebo pálivé papriky
- sůl
- pepř mletý
- 1 rovná lžíce hladké mouky
- chilli papričky dle chuti
- 300 g okapaného kysaného zelí
- cca 250 ml vody nebo vývaru
Postup Pikant zelí s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy přidáme krátce osmažit i papriku, protlak a nasekaný nebo nastrouhaný česnek. Vše zasypeme moukou, přisypeme zelí, cukr, opepříme, mírně osolíme (klobása bývá slanější), přidáme dle chuti nasekanou chilli papričku, promícháme a přilijeme cca 2,5 dl vody nebo vývaru.
Dusíme cca 10 minut pod poklicí, do změknutí zelí na skus. Občas promícháme a případně podlijeme dle potřeby.
Podáváme s čerstvým chlebem, pečivem, knedlíkem či noky a sklenicí chlazeného piva.