Petrželové šišky z mletého masa a strouhaného sýra
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 6-8 stroužků česneku
- 1 plnou dlaň nasekané petrželky kudrnky
- 50 g nastrouhaného sýra
- 1-2 lžičky červené mleté papriky
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
Postup Petrželové šišky z mletého masa a strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si dáme do misky, osolíme ho a pocákáme studenou vodou a necháme odpočinout alespoň hodinu (nejlépe přes noc).
K masu přidáme všechny ingredience-petrželku, mletou papriku, nastrouhaný sýr, propasírovaný česnek, možná dosolíme a pěkně rukama prohněteme. Pak dáme strouhanku, ale jen tolik, aby jsme vytvarovali šišky, nebo koule, které na oleji osmažíme ze všech stran.