Petrželové šišky z mletého masa a strouhaného sýra

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
6-8 stroužků česneku
1 plnou dlaň nasekané petrželky kudrnky
50 g nastrouhaného sýra
1-2 lžičky červené mleté papriky
strouhanka
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si dáme do misky, osolíme ho a pocákáme studenou vodou a necháme odpočinout alespoň hodinu (nejlépe přes noc).

  2. K masu přidáme všechny ingredience-petrželku, mletou papriku, nastrouhaný sýr, propasírovaný česnek, možná dosolíme a pěkně rukama prohněteme. Pak dáme strouhanku, ale jen tolik, aby jsme vytvarovali šišky, nebo koule, které na oleji osmažíme ze všech stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!