Houbové kuře v celerové a petrželové nati se šťávou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- porce kuřete (měla jsem 4 stehna)
- mletá paprika
- grilovací koření
- houby (dala jsem masáky a lišky)
- svazek celerové nati
- svazek petrželové nati
- trochu oleje na potření
- 1 lžíce Solamylu
- kuřecí vývar
- sůl
Postup Houbové kuře v celerové a petrželové nati se šťávou
Postup přípravy receptu
-
Kuře si naporcujeme, osolíme a potřeme olejem, na to posypeme grilovacím kořením na kuře a červenou mletou paprikou-necháme tak 15 minut v pekáčku odpočinout.
Pak posypeme nasekanou natí z celeru a petržele a navrch pokrájené houby, podlijeme troškou vody, přikryjeme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut a tak 2x za dobu pečení přilijeme trošku vývaru.
Mezi tím si ve vodě rozvaříme 1/2 kostky kuřecího masoxu, do kterého ještě rozmícháme Solamyl a kuře tím zalijeme nakonec, promícháme a odktyté 15-20 minut dopečeme.