Perníkové řezy s povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce medu
2 vejce
1/2 lžičky jedlé sody
lžička mleté skořice
citronová kůra
100 g sekaných vlašských ořechů
50 g hrozinek
hrst kandovaného ovoce
švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, obou cukrů, medu, vajec, sody, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto. Není ho mnoho, proto použijeme menší plech.

  2. Na pomoučněném válu vyválíme z poloviny těsta placku, kterou přeneseme na vymazaný plech, namažeme povidly, posypeme ořechy, kandovaným ovocem a hrozinkami a přikryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na asi 170°C zhruba 25 minut, hlídáme. Po upečení můžeme potřít citronovou, nebo čokoládovou polevou, ale nemusíme, stačí moučník pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!