Perníkové řezy s povidly
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 1/2 lžičky jedlé sody
- lžička mleté skořice
- citronová kůra
- 100 g sekaných vlašských ořechů
- 50 g hrozinek
- hrst kandovaného ovoce
- švestková povidla
Postup Perníkové řezy s povidly
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, obou cukrů, medu, vajec, sody, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto. Není ho mnoho, proto použijeme menší plech.
Na pomoučněném válu vyválíme z poloviny těsta placku, kterou přeneseme na vymazaný plech, namažeme povidly, posypeme ořechy, kandovaným ovocem a hrozinkami a přikryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě na asi 170°C zhruba 25 minut, hlídáme. Po upečení můžeme potřít citronovou, nebo čokoládovou polevou, ale nemusíme, stačí moučník pocukrovat.