Perníkové koule

Recepty, Cukroví

Suroviny

40 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
6 dkg tuku
2 celá vejce
10 dkg medu
2 lžíce kakaa (nemusí být)
1 lžička jedlé sody
Koření celkem asi 2 lžičky:
Anýz
hřebíček
zázvor
tymián
nové koření
badyán
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrájíme kolečka (3 mm tloušťka) a pokládáme na sádlem vymazanou formičku, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě na 170°C asi 15 minut.

  2. Po upečení zlehka oddělíme těsto od formiček. Po vychladnutí koule na spodní straně opatrně zarovnáme struhadlem. Poté slepujeme k sobě a můžeme přidat i poutko. Poté už jen zdobíme libovolným motivem.

  3. Příprava polevy: 1 bílek, 14 dkg cukru (prosejeme 2x), citron dle chuti. Mícháme ručně na talířku do zhoustnutí (párátkem kápneme na okraj talíře tečku, pokud se neroztéká, je to akorát).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!