Perníková kraslice

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
80 g tuku
1 celé vejce
2 lžíce tekutého medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička směsi koření (anýz, hřebíček, zázvor, tymián, nové koření, badyán, skořice), nebo perníkové koření
Poleva:
1 bílek
140 g moučkového cukru (nutno prosít)
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Formičky vajíček rozložíme na plech vydutou stranou nahoru a potřeme slabě olejem.

  2. Vyválíme perníkové těsto přibližně na tloušťku 3 mm.

  3. Pomocí vykrajovačky vykrojíme z těsta vajíčka, která položíme na pomazané formičky z vnějších stran. Pečeme cca 15 -20 min na 180°.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!