Perníčky - jiné už nedělám
Recepty, MoučníkySuroviny
- 65 dkg hladké mouky
- 24 dkg cukru moučky
- 4-5 vajec 10 dkg medu
- 5 dkg tuku Omega (100% tuk)
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce koření do perníku
- 1 čajová lžička sody (plná)
- 2-3 lžíce kakaa (kdo chce perníčky tmavé)
- vejce na potření
Postup Perníčky - jiné už nedělám
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout, ale musí to zůstat tekuté.
Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici, koření, sodu a kdo chce kakao, v prostředku uděláme důlek a vyklepneme 4 vejce a vlijeme tuk s medem.
Vše zpracujeme v těsto pokud to nejde přidáme ještě jedno vejce. Hned vyválíme na pomoučněném vále na plát a vykrájíme libovolné tvary.
Pečeme na 180°C - perníčky nesmíme přepéci, pak jsou tvrdé, po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a až druhý den zdobíme, jinak by nám poleva opadávala.
Na zdobení používám královskou glazuru. Vyzkoušela jsem hodně receptů na perníčky, ale tento je opravdu nejlepší, perníčky drží krásně tvar a i chuťově jsou výborné.