Batátová pomazánka s pečeným česnekem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 menší batáty (cca 400 g)
3 stroužky česneku
1,5 lžíce tahini (sezamové pasty)
1/2 lžičky římského kmínu
citronová šťáva dle chuti
1 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
na ozdobu:
sezamové semínko
sušený zelený koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme, přepůlíme, přidáme k nim oloupané stroužky česneku, zakápneme trochou oleje a vše zabalíme do alobalu.

  2. Pečeme při 200 °C, až než jsou batáty měkké (záleží to na jejich velikosti, obvykle bude potřeba 30-45 minut).

  3. Upečené je necháme vychladnout.

  4. Poté batáty nakrájíme na menší kousky, přidáme upečený česnek, sezamovou pastu, římský kmín a olivový olej.

  5. Vše rozmixujeme do hladkého krému.

  6. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Podáváme jako klasický hummus s pečivem a/nebo čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!