Berlínské špekové knedlíky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 100 g hrubé mouky
- 100 g dětské krupičky nebo krupice
- 3 housky
- 2 vejce
- muškátový květ
- sůl
- 100 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku
Postup Berlínské špekové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Uvařené vychladlé brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava.
Po částečném vychladnutí je zapracujeme do těsta. Mokrýma rukama tvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je buď na páře (cca 15 minut, ale lze i déle, nerozvaří se) nebo v osolené vodě (8-10 minut).
Na talíři rozkrojíme na polovic a poléváme osmaženou cibulkou. Jako příloha by nemělo chybět dobré dušené kysané zelí.