Zeleninový semafor s grilovaným šmakounem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 PL oleje
- 1 stroužek česneku
- 100 g šmakouna
- 1 PL olivového oleje
- 2 lahůdkové cibulky
- 1/2 hlízy fenyklu
- 2 řapíky celeru
- 2 oranžové papriky
- 2 rajčata
- 1 PL lahůdkového droždí
- sůl
- mleté chilli
Postup Zeleninový semafor s grilovaným šmakounem
Postup přípravy receptu
-
Olej smícháme s utřeným česnekem a potřeme jím z obou stran na plátky nakrájeného šmakouna. Necháme odležet.
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu podle druhu: cibulku a řapíkatý celer na plátky, papriky na proužky. Fenykl zbavíme tuhých částí, tzn. stonků a košťálu a pokrájíme na slabé měsíčky. Rajčata rozčtvrtíme, vybereme semena a dužninu také nakrájíme na proužky.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a postupně přidáváme připravenou zeleninu od nejtvrdší (fenykl) po nejměkčí. Chvíli restujeme, až je zelenina na skus. Naposledy přidáme pokrájená rajčata, směs ochutíme solí a lahůdkovým droždím a ještě krátce prohřejeme.
Šmakouna ogrilujeme na grilovací pánvi, popř. v kontaktním grilu. Na talíř servírujeme zeleninu a na ní kousky grilovaného šmakouna. Celé můžeme lehce posypat mletým chilli.