Zeleninový semafor s grilovaným šmakounem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 PL oleje
1 stroužek česneku
100 g šmakouna
1 PL olivového oleje
2 lahůdkové cibulky
1/2 hlízy fenyklu
2 řapíky celeru
2 oranžové papriky
2 rajčata
1 PL lahůdkového droždí
sůl
mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Olej smícháme s utřeným česnekem a potřeme jím z obou stran na plátky nakrájeného šmakouna. Necháme odležet.

  2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu podle druhu: cibulku a řapíkatý celer na plátky, papriky na proužky. Fenykl zbavíme tuhých částí, tzn. stonků a košťálu a pokrájíme na slabé měsíčky. Rajčata rozčtvrtíme, vybereme semena a dužninu také nakrájíme na proužky.

  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a postupně přidáváme připravenou zeleninu od nejtvrdší (fenykl) po nejměkčí. Chvíli restujeme, až je zelenina na skus. Naposledy přidáme pokrájená rajčata, směs ochutíme solí a lahůdkovým droždím a ještě krátce prohřejeme.

  4. Šmakouna ogrilujeme na grilovací pánvi, popř. v kontaktním grilu. Na talíř servírujeme zeleninu a na ní kousky grilovaného šmakouna. Celé můžeme lehce posypat mletým chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!