Perkelt z polského salámu
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 250 g polského salámu
- 1 větší cibule
- 1 větší masité rajče
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika
- oříšek sádla
- 2 lžičky mleté papriky
- 250 ml hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- tabasco
Postup Perkelt z polského salámu
Postup přípravy receptu
-
Salám oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriky umyjeme, vykrojíme vnitřek a nakrájíme na proužky.
Na sádle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme sladkou mletou papriku, zamícháme a hned přilijeme vývar. Přidáme salám, rajčata a papriky. Vaříme cca 20 minut.
Dosolíme, opepříme a nakonec zakápneme tabascem.