Pepřové kotlety s přelivem z kondenzovaného mléka a cibule
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 4 cibule
- 1 lžíce čerstvě namletého barevného pepře
- cca 400 ml kondenzovaného mléka TATRA (2x konzerva po 310 g)
- olej
- sůl
Postup Pepřové kotlety s přelivem z kondenzovaného mléka a cibule
Postup přípravy receptu
-
Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a vydatně posypeme čerstvě namletým barevným pepřem. Necháme odležet.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky.
V kastrolu rozehřejeme olej (polovinu můžeme nahradit máslem pro jemnější chuť) a cibuli orestujeme dohněda.
Odhrneme ji na kraj rozpálené plochy a jednu po druhé opečeme kotlety, rovněž dohněda.
Přilijeme kondenzované mléko, které jsme dopředu zahřáli asi na 50°C, lehce povolíme vývarem (asi 100 ml), přisolíme a dusíme asi 45 minut, dokud maso není měkké a šťáva nezhoustne.
Pokud se nám omáčka přes veškeré úsilí zdrcne, nezoufáme, maso vyjmeme a omáčku proženeme ponorným mixérem dohladka.
Podáváme s různě upravenými brambory, knedlíkem, kuskusem nebo rýží.