Pohár Černý les
Recepty, MoučníkySuroviny
- 425 g třešňový kompot nebo jiného oblíbeného ovoce - slitých
- 1 lžíce Třešňovice
- 1 čokoládový Muffin nakrájený na menší kousky
- 2 kopečky čokoládové zmrzliny
- 2 kopečky vanilkové zmrzliny
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce moučkového cukru
- nastrouhaná čokoláda na ozdobu
- Na čokoládovou omáčku:
- 2 lžíce javorového sirupu
- 100 g tmavé čokolády rozlámané na kousky
Postup Pohár Černý les
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku.
Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem.
Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.
Ušlehejte smetanu.
Promíchejte odpeckované třešně s alkoholem a část jich nasypte na dno pohárů.
Pokryjte je kouskem muffinu, přidejte po kopečku vanilkové a čokoládové zmrzliny a přilijte trochu čokoládové omáčky.
Vrstvy zopakujte a poháry završte šlehačkou a čokoládovou omáčkou.
Ozdobte nastrouhanou čokoládou a třešní.