Zeleninový tatarák Jany Remkové
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 polévkové lžíce nastrouhaného celeru
- 2 polévkové lžíce nastrouhané mrkve
- 4 polévkové lžíce mletých vlašských ořechů
- 4 polévkové lžíce strouhaného sýra
- 4 stroužky česneku
- 1/2 menší cibule
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 polévková lžíce oleje
- tabasco (ostrý kečup)
- mletý černý pepř
- sůl
Postup Zeleninový tatarák Jany Remkové
Postup přípravy receptu
-
Nastrouhanou zeleninu, sýr a ořechy smícháme.
Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přimícháme sojovou a worcesterovou omáčku, hořčici, olej, a směs dochutíme tabascem či ostrým kečupem, solí a pepřem.
Zeleninový tatarák natíráme na opečené chleby anebo sendviče. Podáváme s čerstvou zeleninou. Doplnila jsem oproti receptu nakonec i žloutkem, přišlo mi to ještě jemnější, ale není podmínkou.