Penne alla arrabiata

Recepty, Těstoviny

Suroviny

3 - 4 ks rajče
130 g penne těstoviny
1/2 cibule
1 stroužek česnek
1 ks chilli paprička
petrželka 
bazalka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Půlku cibule nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek zevnitř a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čerstvou bazalku a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Na rozpálené pánvi s olejem zpěníme nakrájenou cibuli. Mezitím si do horké vody dáme vařit těstoviny. K cibuli postupně přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a chilli papričku. Podle potřeby můžeme chilli papričku nahradit lžičkou chilli koření. Směs necháme dusit.

  3. Když rajčata dušením vytvoří omáčku, přidáme scezené těstoviny, které jsme připravili al dente. Na pánvi promícháme a dochutíme bazalkou a petrželkou.

  4. Penne alla arrabiata podáváme jakou chutný a lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!