Pekanový nepečený koláč s pistáciemi
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- - 2 šálky pekanových ořechů
- - 1 šálek datlí
- - 1 lžička skořice
- - mouka na zahuštění
- Krém:
- - 1 velký šálek ostružin (já použila mražené - nechte je rozmrznout)
- - 1/2 avokáda
- - 1 banán
- - 1 lžíce sladidla
- - pár pekanových ořechů
- Karamelové pistácie:
- - 2 hrsti nasekaných pistácií
- - kokosový cukr (nebo javorový sirup,...)
- - 2 lžičky agáve sirupu (nebo jiného tekutého sladidla)
- Čokoláda
Postup Pekanový nepečený koláč s pistáciemi
Postup přípravy receptu
-
Na korpus rozmixujeme pekanové ořechy na mouku a smícháme je se skořicí. Dále rozmixujeme datle na kaši a nakonec přidáme k pekanům. Vytvoříme těsto.
Pokud je moc mokré, přidáme jakoukoliv mouku na zahuštění (slunečnicovou, ovesnou, lískovou, mandlovou). Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj dva pláty (o velikosti malého talíře).
Krém vytvoříme rozmixováním všech ingrediencí dohromady kromě pekanových ořechů. Ty rozpůlíme a dáme stranou. Na jeden plátek těsta dáme všechen krém, rozprostíráme hlavně doprostřed.
Na krém položíme půlky pekanových ořechů. Nakonec vše zakryjeme dalším plátem těsta a vrhneme se na čokoládu a pistácie.
Čokoládu rozpustíme a pomalu naléváme doprostřed koláče. Jestli ji necháme přetéct nebo si s ní jinak pohrajete, záleží na vás. Pistácie nasekáme, smícháme s agáve a posypeme kokosovým cukrem. A pořádně vše promícháme.
Nakonec nasypeme na koláč, dokud je čokoláda ještě lepivá a dáme do lednice na pár hodin uležet.