Pekanový nepečený koláč s pistáciemi

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
- 2 šálky pekanových ořechů
- 1 šálek datlí
- 1 lžička skořice
- mouka na zahuštění
Krém:
- 1 velký šálek ostružin (já použila mražené - nechte je rozmrznout)
- 1/2 avokáda
- 1 banán
- 1 lžíce sladidla
- pár pekanových ořechů
Karamelové pistácie:
- 2 hrsti nasekaných pistácií
- kokosový cukr (nebo javorový sirup,...)
- 2 lžičky agáve sirupu (nebo jiného tekutého sladidla)
Čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus rozmixujeme pekanové ořechy na mouku a smícháme je se skořicí. Dále rozmixujeme datle na kaši a nakonec přidáme k pekanům. Vytvoříme těsto.

  2. Pokud je moc mokré, přidáme jakoukoliv mouku na zahuštění (slunečnicovou, ovesnou, lískovou, mandlovou). Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj dva pláty (o velikosti malého talíře).

  3. Krém vytvoříme rozmixováním všech ingrediencí dohromady kromě pekanových ořechů. Ty rozpůlíme a dáme stranou. Na jeden plátek těsta dáme všechen krém, rozprostíráme hlavně doprostřed.

  4. Na krém položíme půlky pekanových ořechů. Nakonec vše zakryjeme dalším plátem těsta a vrhneme se na čokoládu a pistácie.

  5. Čokoládu rozpustíme a pomalu naléváme doprostřed koláče. Jestli ji necháme přetéct nebo si s ní jinak pohrajete, záleží na vás. Pistácie nasekáme, smícháme s agáve a posypeme kokosovým cukrem. A pořádně vše promícháme.

  6. Nakonec nasypeme na koláč, dokud je čokoláda ještě lepivá a dáme do lednice na pár hodin uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!