Pečené vepřové koleno se švestkovou pastou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 větší vepřové koleno
- 1 velká cibule
- 2 mrkve
- kousek celeru
- kousek petržele
- kmín celý
- sůl
- nové koření
- bobkový list
- Na pastu:
- 2 PL švestkových povidel
- 1 KL sojové omáčky
- 1 KL chilli koření
- sůl
- pepř
- 4 PL olivového oleje
Postup Pečené vepřové koleno se švestkovou pastou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme předvařit doměkka (cca 50-60 minut).
Předvařené koleno vyjmeme z nádoby a osušíme.
Vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme červeným vínem (nebo pivem).
V troubě necháme péci na 180 stupňů a průběžně podléváme výpekem.
Když je koleno měkké, potřeme jej švestkovou pastou z povidel, sojové omáčky, chiili koření, oleje, soli a pepře a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s pečivem nebo s opečeným bramborem s kořením a pivní chutí.