Pečené vepřové koleno se švestkovou pastou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 větší vepřové koleno
1 velká cibule
2 mrkve
kousek celeru
kousek petržele
kmín celý
sůl
nové koření
bobkový list
Na pastu:
2 PL švestkových povidel
1 KL sojové omáčky
1 KL chilli koření
sůl
pepř
4 PL olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme předvařit doměkka (cca 50-60 minut).

  2. Předvařené koleno vyjmeme z nádoby a osušíme.

  3. Vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme červeným vínem (nebo pivem).

  4. V troubě necháme péci na 180 stupňů a průběžně podléváme výpekem.

  5. Když je koleno měkké, potřeme jej švestkovou pastou z povidel, sojové omáčky, chiili koření, oleje, soli a pepře a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s pečivem nebo s opečeným bramborem s kořením a pivní chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!