Pekáček se zapečenou krkovičkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- plátky krkovice
- anglická slanina
- cibule
- růžičková kapusta
- syrové brambory
- sůl
- drcený kmín
- čerstvé bylinky nebo koření na Bylinkové máslo
- kousek sádla
- kelímek šlehačky
Postup Pekáček se zapečenou krkovičkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na kostky, krkovičku na menší plátky, cibuli nahrubo, anglickou na proužky, kapustičky překrojíme napůl.
Zapékací mísu vymázneme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme. Na brambory rozložíme plátky osolené krkovičky, na ně anglickou, cibuli a kapustičky, lehce osolíme a posypeme sekanými bylinkami.
Poslední vrstvou jsou opět osolené a pokmínované brambory. Naplněnou zapékací mísu vložíme do vyhřáté trouby, asi po 40 minutách zalijeme šlehačkou a dopečeme doměkka a dočervena.