Pečený vepřový jazyk

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks vepřový jazyk
100 g slaniny
palička česneku
sůl
grilovací koření
4 ks velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk podélně rozřízneme ze spodní strany, potřeme česnekem utřeným se solí, a vložíme špalík slaniny.

  2. Tenkým nožem propíchneme napříč a kratšímy kousky slaniny prošpikujeme.

  3. Skládáme do víka pekáčku.

  4. Posypeme kořením dle své chuti, na závěr zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí.

  5. Necháme odležet minimálně 12 hodin v chladnu (lednička), pozor na silný odér čeneku. Před pečením obrátíme rychlým pohybem do správné polohy a posypeme kořením i z druhé strany.

  6. Dáme péct do vyhřáté trouby bez předchozího podlévání. Kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme malým množstvím vody. Pečeme asi 1,5 hodiny, na posledních pár minut je možné sundat víko pro vytvoření kůrčičky. Servírujeme s knedlíkem, bramborem, nebo rýží. Co zbyde je výborné i druhý den, studené, na tenké plátky s chlebem.Přeji dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!