Pečený vepřový jazyk
Recepty, Vepřové masoPostup Pečený vepřový jazyk
Postup přípravy receptu
-
Jazyk podélně rozřízneme ze spodní strany, potřeme česnekem utřeným se solí, a vložíme špalík slaniny.
Tenkým nožem propíchneme napříč a kratšímy kousky slaniny prošpikujeme.
Skládáme do víka pekáčku.
Posypeme kořením dle své chuti, na závěr zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí.
Necháme odležet minimálně 12 hodin v chladnu (lednička), pozor na silný odér čeneku. Před pečením obrátíme rychlým pohybem do správné polohy a posypeme kořením i z druhé strany.
Dáme péct do vyhřáté trouby bez předchozího podlévání. Kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme malým množstvím vody. Pečeme asi 1,5 hodiny, na posledních pár minut je možné sundat víko pro vytvoření kůrčičky. Servírujeme s knedlíkem, bramborem, nebo rýží. Co zbyde je výborné i druhý den, studené, na tenké plátky s chlebem.Přeji dobrou chuť