Pečené vepřové karé v majonéze

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového karé
4 lžíce majonézy
1 lžíce pikantní hořčice
2 velké cibule
1 velká mrkev
3 stroužky utřeného česneku
mletý kmín
mletá paprika
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme majonézu s hořčicí, asi lžičkou papriky a česnekem. Maso vcelku osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vetřeme do masa, potřeme jednou lžící směsí majonézy a necháme půl hodiny v pokojové teplotě odpočinout.

  2. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka. Do vhodného pekáče dáme cibuli s mrkví a položíme maso. Připravenou majonézu natřeme na maso tak, aby bylo pokryté.

  3. Vše v pekáčku podlijeme cca 100 ml horké vody, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 160 st. Pečeme pomalu bez odkrývání cca 90 minut.

  4. Poté pekáč odkryjeme a dopečeme dalších asi 15 minut při teplotě 200 st. dozlatova. Pekáček vytáhneme a necháme pár minut odpočinout. Maso by mělo být měkké a šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!