Pečené sladké brambory s koriandrem a domácím cibulovým čatný

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 batáty (sladké brambory)
máslo
koriandr
Čatný:
cibule
máslo
med
sladké bílé víno
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory propíchneme na několika místech vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut.

  2. Po upečení podélně rozřízneme, poklademe máslem a posypeme čerstvým koriandrem. Nakonec přidáme čatný, dá se koupit v supermarketech, ale já si dělám domácí a tak ho mám vždy po ruce.

  3. Cibuli nakrájíme na proužky a dozlatova opečeme na másle, poté přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přilejeme víno, přidáme sůl a pepř a necháme zredukovat do marmeládové konzistence.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!