Pečené papriky s rýžovou fašírkou.
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 10 ks bílých paprik
- 500 g sekaného masa
- 300 g vepřového uzeného boku
- 2 hrsti uvařené rýže
- ½ větší cibule
- 3 stroužky CZ česneku
- 3 vejce
- sůl a pepř
- uzený špek na ozdobu
- voda na podlití
Postup Pečené papriky s rýžovou fašírkou.
Postup přípravy receptu
-
Papriky zbavíme jádřinců, umyjeme a necháme okapat.
Pak je napěchujeme připravenou masovou směsí. Tu připravíme smícháním a řádným prohnětením všech surovin.
Vychladlou rýži si připravíme zvlášť s patřičným předstihem, tak jak jsme zvyklí.
Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a nahoru nazdobíme plátky slaniny.
Pečeme nejprve 15 minut bez přikrývky na 200 st.C na spodní příčce, pak ¾ hodiny na 180 st.C s pokličkou na prostředním roštu a nakonec ještě na barvu, odkryté 15 minut opět na 200 st.C.