Pečené paprikové kuře s pohankovým bulgurem a dýní Hokkaido - pro nejmenší
Recepty, Pro dětiSuroviny
- 1 kuřecí noha
- máslo
- sůl
- sladká mletá červená paprika
- 1/2 hrnku pohankového bulguru
- sůl
- 1/4 hokkaido
- kousek pórku
- ghí
Postup Pečené paprikové kuře s pohankovým bulgurem a dýní Hokkaido - pro nejmenší
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí nohu omyjeme, osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Do pekáčku dáme máslo, na něj maso a na maso opět máslo. Podlijeme trochou vody.
Pečeme zakryté na cca 150 - 180 stupňů doměkka. Podle potřeby doleijeme trochu vody, maso kontrolujeme cca co 30 minut. Ke konci můžeme odkrýt na cca 10-15 minut.
Bulgur uvaříme v osolené vodě podle návodu. Zalijeme 2,5 násobkem vody, vaříme 7 minut a necháme dojít 10-15 minut.
Hokkaido omyjeme, odstraníme semeník a špatnou kůru. Nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme nadrobno.
Rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme pórek. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Následně hokkaido rozmačkáme mačkadlem na brambory. Podle potřeby osolíme.
Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a podáváme s bulgurem a šťouchanou hokkaido.