Pečené maso s kapustou a slaninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece
- 1/2 hlávky kapusty
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule (velká)
- 2 lžíce sádla
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- 30 dkg slaniny
Postup Pečené maso s kapustou a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Maso a kapusta se dělá zvlášť. Maso nakrájím na větší kostky, osolím, opepřím, posypu kmínem, trochu podliji vodou a upeču v troubě do měkka.
Kapustu nakrájím na kousky, spařím vroucí vodou. Scedím.
Na sádle osmažím nadrobno nakrájenou cibuli, přidám polovinu slaniny na kostičky, celer na kostičky, česnek na kousky a spařenou kapustu. Osolím, opepřím a dusím do měkka.
Zbytek slaniny nakrájím na kostičky, přidám trochu sádla a opeču. Podávám tak, že na talíř dám kapustu, položím na ni kostky masa a na ni slaninu. K tomu vařené brambory.