Pečené maso s kapustou a slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
1/2 hlávky kapusty
2 stonky řapíkatého celeru
5 stroužků česneku
1 cibule (velká)
2 lžíce sádla
drcený kmín
sůl
pepř
30 dkg slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Maso a kapusta se dělá zvlášť. Maso nakrájím na větší kostky, osolím, opepřím, posypu kmínem, trochu podliji vodou a upeču v troubě do měkka.

  2. Kapustu nakrájím na kousky, spařím vroucí vodou. Scedím.

  3. Na sádle osmažím nadrobno nakrájenou cibuli, přidám polovinu slaniny na kostičky, celer na kostičky, česnek na kousky a spařenou kapustu. Osolím, opepřím a dusím do měkka.

  4. Zbytek slaniny nakrájím na kostičky, přidám trochu sádla a opeču. Podávám tak, že na talíř dám kapustu, položím na ni kostky masa a na ni slaninu. K tomu vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!