Pečené hovězí se sušenými rajčaty na červeném víně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1000 g hovězí kližky (nakrájené na kostky)
300 ml hovězího vývaru
150 g černých oliv
80 g sušených rajčat v oleji
3 PL olivového oleje
2 PL hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
Na marinádu:
500 ml červeného suchého vína
3 PL olivového oleje
200 g rajčatového pyré
1 cibule nakrájená nahrubo
3 stroužky česneku(drcený)
1 KL oregána (měla jsem sušené)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme přísady na marinádu.

  2. Nakrájené maso si osolíme, opepříme, přidáme do připravené marinády. Maso necháme marinovat přes noc.

  3. Maso vyndáme z marinády, marinádu si uchováme.

  4. V hrnci vhodném do trouby opekáme maso po částech. Každou opečenou dávku masa vyndáme na talíř.

  5. Do výpeku po mase dáme mouku a mícháme, přilijeme marinádu a vývar.

  6. Za stálého míchání přivedeme k varu, vrátíme maso, přidáme sušená rajčata.

  7. Přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté ne 160°C doměkka. Hrnec odklopíme, přidáme olivy, je-li potřeba, tak dosolíme a pečeme ještě asi 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!