Pečené debrecínské brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 středních brambor
5 nožiček debrecínských párků
1 - 2 cibule
5 stroužku česneku
1 červená paprika aby byl pekáček barevný
snítka rozmarýnu
koření na americké brambory
olivový olej
sůl
3 lžíce octu

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory a cibuli nakrájíme na měsíčky. Párky na klínky a na koncích je nakrojíme do kříže. Brambory dáme vařit do vody s octem a vaříme cca 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Osušíme a dáme do pekáče.

  2. Do pekáčku přidáme cibuli, papriku a neoloupané rozmáčknuté stroužky česneku. Posypeme kořením, zakápneme olejem a vhodíme rozmarýn. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. Když už začínají brambory růžovět, přisypeme párky. Společně dopečeme, občas promícháme.

  3. Stačí, aby se párky prohřály, po delší době začínají praskat. Hotové brambory podle chuti dosolíme. Podáváme s nějakým dobrým dipem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!