Pečené batáty s avokádovým dipem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g batátů
- 1 zralé avokádo
- 1-2 lžíce řeckého jogurtu (nebo husté zakysané smetany)
- 1 limetka
- sůl
- čerstvý koriandr
- olivový olej
Postup Pečené batáty s avokádovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Batáty omyjeme, nakrájíme na větší kousky a vložíme je do misky se studenou vodou. Za cca třicet minut vodu slijeme a brambory důkladně osušíme. Zakápneme je olivovým olejem, promícháme a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 180 -200°C a upečeme doměkka.
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a pomocí lžičky vydlabeme dužninu. Dáme ji do misky, rozmačkáme vidličkou, přidáme jogurt, mírně osolíme a zakápneme limetkovou šťávou. Na závěr promícháme s lístky čerstvého koriandru.
Dip je možné rozmixovat, já jsem ale nechala hrubší strukturu. Množství surovin je orientační.