Dýňový bochník se sušenými švestkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g tuku na pečení (nebo másla)
1 hrnek krystalového cukru
2 lžíce strouhané pomerančové kůry
2 vejce
1 hrnek dýně (na kostičky krájené)
1 hrnek nadrobno nařezaných sušených švestek
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
1/2 hrnku mléka

Postup přípravy receptu

  1. Maslo dobre vymiešame s cukrom a kôrou. Pridáme po jednom vajíčka, zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme tekvicu, slivky, múku s práškom do pečiva, soľ a mlieko. Vareškou dobre premiešame.

  2. Cesto urovnáme do vymazanej formy a pečieme pri strednej teplote asi 30–40 minút. Bochník necháme vo forme 15 minút prechladnúť, potom ho vyberieme. Posypeme práškovým cukrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!