Dýňový bochník se sušenými švestkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g tuku na pečení (nebo másla)
- 1 hrnek krystalového cukru
- 2 lžíce strouhané pomerančové kůry
- 2 vejce
- 1 hrnek dýně (na kostičky krájené)
- 1 hrnek nadrobno nařezaných sušených švestek
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/2 hrnku mléka
Postup Dýňový bochník se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Maslo dobre vymiešame s cukrom a kôrou. Pridáme po jednom vajíčka, zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme tekvicu, slivky, múku s práškom do pečiva, soľ a mlieko. Vareškou dobre premiešame.
Cesto urovnáme do vymazanej formy a pečieme pri strednej teplote asi 30–40 minút. Bochník necháme vo forme 15 minút prechladnúť, potom ho vyberieme. Posypeme práškovým cukrom.