Pečená zelenina se sýrovou pěnou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 menší dýně hokaido
- 3-4 mrkve
- 1 větší batát
- olivový olej
- mořská sůl
- citronový pepř
- cibulová nať
- množství i kombinace podle chuti
- Sýrová pěna:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g italského sýra taleggio
Postup Pečená zelenina se sýrovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky (dýni hokaido nemusíme loupat). Zakápneme ji olejem, osolíme a dáme do (na 180 st.) vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut.
Sýrová pěna: 1.den: sýr nakrájíme na malé kousky. Smetanu přivedeme k varu a zalijeme sýr. Necháme ho rozpustit, prošleháme a přecedíme přes jemné sítko. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky. 2. den: připravenou smetanu vyšleháme.
Zeleninu dochutíme citronovým pepřem, případně přisolíme a posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí a podáváme s pěnou.