Pečená vepřová líčka s houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřových líček
0,5 kg menších čerstvých hub
kmín
sůl
hladká mouka na obalení masa
olej
1 cibule
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Líčka omyjeme, osušíme, osolíme a lehce obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji restujeme cibuli nakrájenou na kostičky, jakmile začne chytat barvu, přidáme maso a z obou stran krátce opečeme.

  2. Podlijeme trochou vody (cca 0,2 dcl) a opatrným promícháním uvolníme výpek od pánvičky. Vše přendáme do pekáče, poklademe houbami (malé zdravé necháme celé, větší podélně přepůlíme), okmínujeme, osolíme.

  3. Přidáme rozmarýn a za průběžného podlévání pečeme cca 1 hodinu v troubě na 180°C. Podléváme vždy jen do cca 2 cm výšky, aby vše neplavalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!