Pečená vepřová líčka s houbami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřových líček
- 0,5 kg menších čerstvých hub
- kmín
- sůl
- hladká mouka na obalení masa
- olej
- 1 cibule
- rozmarýn
Postup Pečená vepřová líčka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Líčka omyjeme, osušíme, osolíme a lehce obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji restujeme cibuli nakrájenou na kostičky, jakmile začne chytat barvu, přidáme maso a z obou stran krátce opečeme.
Podlijeme trochou vody (cca 0,2 dcl) a opatrným promícháním uvolníme výpek od pánvičky. Vše přendáme do pekáče, poklademe houbami (malé zdravé necháme celé, větší podélně přepůlíme), okmínujeme, osolíme.
Přidáme rozmarýn a za průběžného podlévání pečeme cca 1 hodinu v troubě na 180°C. Podléváme vždy jen do cca 2 cm výšky, aby vše neplavalo.