Kuřecí krupicový vývar s vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2,5 l vody
- 4 kuřecí hřbety
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 výhonky řapíkatého celeru
- dle chuti - nové koření, pepř, bobkový list, sůl
- Dokončení:
- hrubá krupice
- asi 3 vejce
- obrané maso z vývaru
- zelenina podle chuti
Postup Kuřecí krupicový vývar s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí hřbety a zeleninu s kořením dáme na hodinu vařit. Poté vyjmeme, obereme hřbety a mrkev s celerem nakrájíme.
Do vývaru sypeme zhruba půl hrnku hrubé krupice a stále mícháme.
Přivedeme k varu a přidáme zeleninu, třeba mraženou. Poté přidáme rozšlehaná vejce a dvě minutky povaříme.